Brygger – der land møter vann

Trekonstruksjoner i vannkanten krever løsninger som tåler vær og vind, år etter år. Kravene til materialvalg er strenge; Land & Vann Byggtjenester vet hvilke treverk som både er solide nok og krever lite vedlikehold og behandling.

For at bryggen skal holde lenge er det viktig at den dimensjoneres og bygges riktig. Hva som er riktig, avhenger av hvor den skal stå. Hvert område har sine tradisjoner som det kan være lurt å ta hensyn til. Håndverkerne fra Land & Vann Byggtjenester har ikke bare teknisk kunnskap om bygging i vannkanten, de er også godt kjent med vannkanten i Grenland.

Oppføring av brygger.

Et kjent problem er moringer til brygger, vi har sett utallige bøtter fylt med betong kastet til havs på måfå som festepunkter, uten noe som helst forankring i bunnen. Vi borer ned nødvendig armeringsjern i fjell og støper et skikkelig fundament før det settes opp en brygge. Ved oppføring av brygger andbefales det å bruke klasse M impregnerte materialer, som er det eneste som er godkjent for denne bruken.

Inngå en bryggeserviceavtale!

Brygger trenger vedlikehold. Selv om de stort sett blir oppført i miljøvennlige, trykkimpregnerte materialer, blir de slitt. Det største problemet er sprekker og fliser i overflaten. Land & Vann Byggtjenester sprøytemaler trevirket for å forhindre tidlig slitasje.

Er det lenge siden det ble gjort en sjekk av tauverk og forankringer på brygga?
Brygger som er festet til bunnen med tauvirke, må sjekkes regelmessig. Dette gjelder både private og offentlige brygger og gjestehavner. Land & Vann Byggtjenester hjelper deg med å sjekke alle forankringspunkter, tauverk og moringer.

Kontakt oss for råd, veiledning eller pristilbud.